lørdag den 23. november 2013

Dag 2 - Jetlag og masser af ny viden

Efter en rigtigt god fælles keynote (Se Troels’ indlæg) gik jeg til oplæg fra en finsk PHD, Laura Ritola. Hun har gransket hundredevis af aktiviteter som er en del af det finske program og inddelt dem i forskellige grupperinger. Hendes fokus i PHD’er på på Citizenship og hun havde udvalgt tre vigtige værdier som spejderarbejdet blandt andet uddanner til, nemlig Sustainability, Responsibility og Respect. Det var et spændende oplæg, men desværre følte jeg mig temmelig jetlag ramt.

Heldigvis var der en lang frokostpause, så efter en lille lur var jeg klar til en hurtig frokost og dagens øvrige gøremål.

Næste oplæg var ”Scouting then and today – How have we adapted”. Vi hørte lidt om BPs oprindelige tanker og fik fire korte indlæg om forskellige dele i dag. Blandt andet hvordan de arbejder med Learning by doing i Rumænien (de havde før for meget fokus på doing og for lidt på learning, men er nu i gang med at sætte fokus på den vigtige refleksion så spejderne opdager hvad de har lært og hvad denne nye viden gør dem i stand til). Der var lidt godt input, da det jo bestemt heller ikke er alle ledere i DDS der er eksperter i at skabe den gode lærende refleksion.
Der var også lidt om patruljeliv i Japan, og fra Singapore et indspark om spejderarbejde i storby-”junglen”.
Irland havde et lille indlæg om en ny folder til deres forældre som ud fra emnet ”Camping and Scouting” forklarer forældrene om deres pendant til forløbstanken, deres arbejde med SPICES (Social, Physical, Intellectual, Character, Emotional and Spiritual – seks dele af personlig udvikling som svarer - nogenlunde i hvert fald - til de danske, Socialt, Fysisk, Intellektuelt, Kreativt, Følelsesmæssigt og Åndeligt som vi har beskrevet i hæfterne i Attraktive Aktiviteter serien http://dds.dk/attraktive-aktiviteter). World Scout Committee fik i øvrigt i starten af deres periode et spændende oplæg om trends (Trend Atlas) som blev givet af danskeren Anne Lise Kjaer - http://www.kjaer-global.com/trend-atlas/).

Dagens sidste oplæg var Letting go of the ”certainties” og handlede om at tænke ud af boksen under udviklingen af Youth Programme. Der var flere tænke-ud-af-boksen-øvelser og så debatterede vi i grupper hvad vi kunne gøre. Det meste er ikke sådan lige til at beskrive i ord ;-)

Derefter var der Market Place hvor vi kunne se nogle landes materialer og smage på lidt af landets specialiteter og til sidst rundede vi dagen af med International Evening for alle 500 deltagere. Der var underholdning på scenen imens vi spiste. Her lidt billeder fra aftenen.










Ingen kommentarer:

Send en kommentar