søndag den 24. november 2013

Dag 3 - begyndelsen til enden

Først vil jeg gerne sige mange tak for interessen for vores skriverier! Det sidste par dage har der hver dag været 200 visninger, og sammenlagt er vi et godt stykke over 500, og selvom vi selvfølgelig selv står for nogle få af disse, så er der stadig mere end 500 "hits" der stammer fra andre – jer!

Det er langt flere end jeg nogen sinde havde turde håbe på og jeg er ufattelig glad over at der kan være en så stor interesse for spejderabejdet som en uddannende praksis, som uddanner børn og unge til aktive medborgere, der er i stand til at lede positiv forandring. Tak!


Her til morgen startede Karin Ahlbäck fra verdenskomiteen med en god og en dårlig nyhed. Den dårlige var at det er sidste dag ... den gode at vi stadig havde hele dagen foran os. Jo såmænd, og nu kun den halve dag.

Den første keynote-taler var Amr Khaled, som talte om at opnå en succesful relation til unge, til hvilket han opstillede syv råd:
http://www.worldscouteducationcongress.org/en/schedule/detail/keynote-address-amr-khaled
  1. at drømme – især at inspirere de unge til at drømme,
  2. at adoptere deres drømme – kæmpe for at de skal lykkes,
  3. at acceptere andre gennem projektarbejde, ikke kun gennem snak,
  4. at bygge en platform for de unges projekter,
  5. at respektere de unges følelser,
  6. at udforme og inspirere en udforskende kultur, og
  7. at motivere gennem tro og håb
Det stærkeste ved hele talen var den måde de unge fra Hong Kong reagerede – hvordan, spurgte de, kan de skabe sig lov til at drømme deres egne drømme i stedet for at skulle udleve deres forældres eller det omkringliggende samfunds drømme, og hvordan kan de motiveres til at turde være sig selv? Stærke spørgsmål, hvor man kun kan være ydmyg over at spejderbevægelsen trods alt kan give dem en platform, hvor de overhovedet tør stille disse spørgsmål. Flot! 

Med varme spejderhilsner
Troels

Ingen kommentarer:

Send en kommentar