lørdag den 23. november 2013

Dag 2 - lige så mange indtryk som lys i Hong Kong

Det er overraskende hvor mange der er i gang med at revidere deres program – og at det tilsyneladende er betalte medarbejdere, der er projektlederne i de andre korps. Christine fortæller, at til den ene workshop for National Training Commissioners var holdningen, at arbejdet med at revidere programmet er for vigtigt til at overlade til de frivillige. Det er jo en lidt anden holdning.

Indtil videre har vi talt om RAP-procesen med UK-spejderne, Luxembourg og Portugal – mens vi har haft spændende diskussion med Burkina Faso spejderchef om den katolske kirkes indvirkning på hvorvidt drenge og pigekorpsne kan slås sammen – de kan de ikke, ifølge den katolske kirke i landet.
Jeg har talt med spejdere fra Azerbaijan, hvor religion ikke er et issue, så deres spejdergrupper har af muslimer, jøder og kristne i samme gruppe.

Og Hong Kong spejderne har indgået et samarbejde med The Hong Kong Polytechnic University om at udbyde ledertræning – så nu kan man tage Gilwell-kurset på The Hong Kong Polytechnic University – det er da nytænkning.

Derudover fortæller projektlederen for programrevisionen i UK, at de har valgt en meget aktivitetfokuseret tilgang, da det i UK ikke er ”velset” (lederne gør vrøvl) at tale om, at spejderbevægelsen uddanner børn og unge, argumentet imod uddannelsen i spejderregi er netop at spejder ikke er skoleundervisning -  derfor smugler de det ind af bagdøren…

Det her er lidt en potpourri over alle de indtryk, samtaler og diskussioner, jeg har fået og været en del af indtil nu – det vil nok kræve lidt mere søvn og tid til at reflektere nærmere over den viden og inspiration, som jeg har fået indtil nu.

Det bliver det for i aften – klokken er nu næsten 1 om natten og vi har været på benene siden kl. 8.00 og i morgen går det igen løs. Så godnat og sov godt.

Birgitte
  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar