mandag den 25. november 2013

dag 3

Efter tre dages input og dialog med spejdere fra hele verden, står det endnu mere klart hvorfor det er formålet (og ikke aktiviteterne), der er det helt centrale i spejderarbejdet. For selvom de børn og unge, der er spejdere, ikke nødvendigvis er så forskellige, så har de vidt forskellige livsbetingelser og det er dermed også forskellige aktiviteter der skal til for at spejderne kan opfylde formålet.

Efter en fælles start på dagen, tilbragte jeg formiddagen med et oplæg af en af konferencens danske islæt, nemlig Lars Kolind, der talte om The impact of scouting med et perspektiv fra forretningsverdenen. Lars pointerede at der på verdensplan formodentlig er 500 millioner mennesker der på et tidspunkt har været spejdere og at det gælder for halvdelen af jorden forretningsledere.
Altså er vi en bevægelse der i høj grad er til stede og har mulighed for at have indflydelse, men det er ikke sådan vi opfører os. Rådet er: Be proud, sharpen the knife – develop the next generation Lars Kolind er i øvrigt enig i de fem essentielle færdigheder, som Chris Lonsdale mener at unge mennesker skal besidde (se http://ddsprogram.blogspot.hk/2013/11/dag-2-tanker-fra-en-formiddag.html ) og han mener, at de bør kunne tilegne sig dem i spejderbevægelsen. Se: http://www.worldscouteducationcongress.org/en/schedule/detail/keynote-address-business-lars-kolind

Eftermiddagen har jeg tilbragt med at lære mere om Messengers of peace, der støtter initiativer der fremmer fred, forstået i et bredt perspektiv.
Lige nu sidder jeg på vores værelse, hvor der normalt er fin udsigt over Hong Kongs skyline, men som lige nu nærmest ikke er til at se pga. styrtregn. Godt det samme, for nu er det tid til evaluering og afslutning af kongressen. Det har været et tæt pakket program og reflektionerne må komme senere, ligesom det besøg i byen man nu har set på afstand i tre dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar